Muffiny z boczkiem i fetą
Kolejne muffiny na tapecie a raczej w naszym bufecie. Doskonała przekąska na imieniny (bo na nie właśnie u nas powstały), urodziny czy też na śniadanie. Niewielki nakład pracy, trochę krojenia i małe co nieco gotowe. Następnym razem dodamy jeszcze coś zielonego żeby ożywić ich kolor.
Składniki:
500 g mąki pszennej
300 g jogurtu naturalnego
2 jajka
100 ml oleju
2 łyżeczki sody
1/3 łyżeczki Vegety
½ łyżeczki ziół prowansalskich
200 g boczku
100 g fety
½ puszki kukurydzy
Boczek pokroić w kostkę i usmażyć. Jaja połączyć z olejem i przyprawami. Następnie wlać maślankę, wymieszać. Potem dodać mąkę wymieszaną z sodą, połączyć. Na końcu dodać boczek, odcedzoną kukurydzę i pokrojona w kosteczkę fetę. Całość delikatnie wymieszać. Ciasto nakładać do papilotek. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok. 25 min.
Komentarze
Prześlij komentarz