piątek, 3 lutego 2017

Imprezowe koreczki z szynką konserwową


Jak większość lubimy imprezy, tylko ostatnio coś częściej uczestniczymy w nich z tej drugiej trochę mniej rozrywkowej strony. Ale pracy się nie boimy więc dajemy radę. A jak impreza to imprezowe jedzenie, zazwyczaj małe na jeden kęs a przy tym ładne i kolorowe, jak nasze koreczki. 


Składniki:

200 g szynki konserwowej 
150 g serka kanapkowego czosnkowego 
2 łyżeczki jogurtu naturalnego
250 g pomidorków koktajlowych
słoiczek zielonych oliwek 
pęczek bazylii


Serek wymieszać z jogurtem. Dodać 2 łyżki posiekanej bazylii. Pomidorki przekroić na połówki. Plasterki szynki pokroić wzdłuż na pół. Na każdym ułożyć około pół łyżeczki serka i zawinąć. Na wykałaczkę nabijać połówki pomidorków (okrągłą częścią do góry), następnie rulonik szynki z serkiem, listek bazylii i oliwkę. Wstawić na godzinę do lodówki.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz