środa, 29 czerwca 2016

Sałatka alzacka z kaszą kuskus



Sałatka alzacka aczkolwiek przepis znaleziony w książce "Kuchnia polska". No cóż ale my  bardzo lubimy eksperymentować i poznawać nowe smaki i oczywiście dzielić się tym z wami nasi czytelnicy. Zatem dziś bardzo ciekawa sałatka z kaszą kuskus, którą również można zabrać do pracy jako II śniadanie. 



Składniki:


1 szklanka kaszy kuskus
1 cytryna
2 pomidory
1 papryka zielona
1 papryka czerwona
10 czarnych oliwek
2 łyżki natki pietruszki
1 łyżka estragonu suszonego
1 łyżka posiekanej mięty
3 łyżki oliwy
sól
pieprz 


Kuskus zalać 2 szklankami wrzącej, osolonej wody, odstawić na 5 minut, następnie kaszę rozdrobnić widelcem. Dodać sok z cytryny, pokrojone drobno warzywa, plasterki oliwek, przyprawy i zioła. Dodać oliwę i wymieszać. Wstawić na 2 godziny do lodówki. 














2 komentarze: