poniedziałek, 13 czerwca 2016

Czosnkowe zawijańce



Czosnkowe zawijańce w wykonaniu Pauliny, uświetnią nie jedno przyjęcie. Może nie do końca są perfekcyjne, bo Paulina się dopiero uczy, ale jak Wy poćwiczycie razem z nią to dojdziecie do perfekcji i będziecie zawijać z zamkniętymi oczami. 



Składniki:

4 duże plastry szynki
4 plastry żółtego sera
3 łyżki  serka kanapkowego naturalnego
2 łyżki serka homogenizowanego naturalnego
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka musztardy
sól
pieprz 
gałka muszkatołowa
szczypiorek


Serek homogenizowany i kanapkowy wymieszać, dodać przeciśnięty czosnek, musztardę. Wymieszać doprawić do smaku. Na każdym plasterku żółtego sera ułożyć plaster szynki sera, posmarować farszem i zwinąć w rulonik. Szczypiorek zanurzyć na chwile w gorącej wodzie związać dekoracyjnie roladki. 










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz