piątek, 17 czerwca 2016

Chłodnik z kiełbasą



Chłodnik z kiełbasą?? Niemożliwe?? U nas wszystko jest możliwe i uwierzcie nam wszyscy są zdrowi i chwalą ten smak. Ważne jest by wędlina była chuda, warzywa i nabiał świeże, a przetwory z dobrego źródła. Dalej już pójdzie samo, a goście i domownicy na pewno będą zadowoleni. 


Składniki:

6 szkl kefiru
1 pęczek rzodkiewki
1 szkl śmietany 18%
2 papryki konserwowe
5 ogórków konserwowych
100 g chudej kiełbasy
1 pęczek szczypiorku
sól
pieprz


Rzodkiewki umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Paprykę zblendować. Kefir wymieszać ze śmietaną, dodać zmieloną paprykę, rzodkiewki i pokrojone w kostkę ogórki i kiełbasę. Oraz drobno pokrojony szczypiorek. Doprawić do smaku, wstawić na 2 godziny do lodówki.











Brak komentarzy:

Prześlij komentarz