Zwyczajna pomidorowa
Zwyczajna pomidorowa robiona w wielu domach z niedzielnego rosołu. Niby prosta ale kto dopiero zaczyna przygodę w kuchni może mieć i z tym kłopoty. Dlatego biegniemy z pomocą i prezentujemy pomidorową w wydaniu klasy pierwszej.
1
korpus drobiowy
1
pietruszka
150
g selera
3
marchewki
100 g
przecieru pomidorowego
200
g śmietany 18%
2
łyżki mąki
natka
pietruszki
sól
pieprz
200 g
makaronu np. kolanka
Korpus
umyć, włożyć do zimnej wody i gotować na wolnym ogniu, zszumować. Warzywa umyć obrać
i pokroić w drobną kostkę, wrzucić do zszumowanego wywaru. Gdy mięso na
korpusie będzie miękkie wyjąc korpus, oddzielić mięso i dodać do zupy. Kiedy
warzywa będą miękkie dodać koncentrat pomidorowy, oraz zahartowaną wymieszaną z
mąką śmietanę. Doprawić do smaku. Podawać z ugotowanym makaronem i posypać
posiekaną natką pietruszki.
Komentarze
Prześlij komentarz