środa, 5 listopada 2014

Zwyczajna pomidorowa

Zwyczajna pomidorowa robiona w wielu domach z niedzielnego rosołu. Niby prosta ale kto dopiero zaczyna przygodę w kuchni może mieć i z tym kłopoty. Dlatego biegniemy z pomocą i prezentujemy pomidorową w wydaniu klasy pierwszej.






Składniki:

1 korpus drobiowy
1 pietruszka
150 g selera
3 marchewki
100 g przecieru pomidorowego
200 g śmietany 18%
2 łyżki mąki
natka pietruszki
sól
pieprz
200 g makaronu np. kolanka


Korpus umyć, włożyć do zimnej wody i gotować na wolnym ogniu, zszumować. Warzywa umyć obrać i pokroić w drobną kostkę, wrzucić do zszumowanego wywaru. Gdy mięso na korpusie będzie miękkie wyjąc korpus, oddzielić mięso i dodać do zupy. Kiedy warzywa będą miękkie dodać koncentrat pomidorowy, oraz zahartowaną wymieszaną z mąką śmietanę. Doprawić do smaku. Podawać z ugotowanym makaronem i posypać posiekaną natką pietruszki. 









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz