Słone paluszki lub krakersy
Zalewającej nas fali sztucznych przekąsek mówimy stanowcze nie!! I sami postanowiliśmy wypiec nasze paluszki, krakersy, używając do tego niewielu składników i kilku dodatków. Wam też polecamy wypróbować ten prosty, tani przepis i cieszyć się przekąskami własnoręcznie wykonanymi. Próbujcie różnych dodatków, bo my mamy już swoje ulubione. Aaaa nasze paluszki i krakersy są super, bo można dość długo je przechowywać, także do dzieła ;)
Składniki:
1 szklanka mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki soli
10 dag masła lub margaryny
60 ml wody
dodatki: sól, cukier, sezam, zioła, ser, mak (do wyboru)
Składniki:
1 szklanka mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki soli
10 dag masła lub margaryny
60 ml wody
dodatki: sól, cukier, sezam, zioła, ser, mak (do wyboru)
Mąkę, proszek do pieczenia i sól wymieszać w misce. Dodać masło i posiekać tak jak na ciasto kruche. Na koniec dodać wodę i wyrobić ciasto.
Ciasto podzielić na porcje w zależności, ile chcemy dodatków.
Komentarze
Prześlij komentarz