sobota, 15 listopada 2014

Sałatka z paluszkami krabowymi

To nie jest zwykła sałatka, tylko sałatka z krabami... a tak naprawdę paluszkami rybnymi o smaku krabów. I nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie to, że sałatka jest bardzo smaczna, szybka, a produkty ogólnodostępne w każdym większym sklepie.

Składniki:

2 opakowania paluszków krabowych
0,5 kg pieczarek
4 jajka
2 świeże ogórki
1 puszka zielonego groszku
1 puszka kukurydzy
1 por
1 czerwona papryka
1 pęczek szczypiorku
sól
pieprz
majonez
jogurt naturalny

Paluszki krabowe pokroić w kawałki. Pieczarki dokładnie umyć pokroić w półplastry i obgotować, ostudzić. Jaja ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Ogórki obrać i pokroić w kostkę. Paprykę umyć, oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić w drobną kostkę. Kukurydze i groszek odcedzić. Pora dokładnie oczyścić i pokroić. Szczypiorek umyć i drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać, dodać majonez i jogurt naturalny, doprawić do smaku. 









1 komentarz:

  1. Pycha!Robię podobną sałatkę z paluszkami krabowymi:)

    OdpowiedzUsuń