piątek, 21 listopada 2014

Łatwe ciasto z cukinią

Lekkie i pyszne, a do tego z jednym z naszych ulubionych warzyw cukinią. Odkrywamy jej coraz szersze zastosowanie, bo i do zapiekanek, zup, potraw jarskich jak i okazuje się, że sprawdza się w produkcji ciasta. Fantastyczny składnik do wielu potraw.


Składniki:

1,5 szklanki startej cukinii
1,5 szklanki cukru
2 szklanki mąki
2 jaja
0,5 szklanki oleju
0,5 łyżeczki sody
0,5 łyżeczki cynamonu
1 cukier waniliowy

Cukinię umyć, obrać wydrążyć nasiona i zetrzeć na tarce. W dużej misce połączyć dokładnie wszystkie składniki. Wlać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180°C przez około godzinę. Po ostygnięciu polać dowolną polewą lub posypać cukrem pudrem. 









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz