Łatwe ciasto z cukinią
Lekkie i pyszne, a do tego z jednym z naszych ulubionych warzyw cukinią. Odkrywamy jej coraz szersze zastosowanie, bo i do zapiekanek, zup, potraw jarskich jak i okazuje się, że sprawdza się w produkcji ciasta. Fantastyczny składnik do wielu potraw.
Składniki:
Składniki:
1,5
szklanki startej cukinii
1,5
szklanki cukru
2
szklanki mąki
2
jaja
0,5
szklanki oleju
0,5
łyżeczki sody
0,5
łyżeczki cynamonu
1
cukier waniliowy
Cukinię
umyć, obrać wydrążyć nasiona i zetrzeć na tarce. W dużej misce połączyć
dokładnie wszystkie składniki. Wlać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w temperaturze 180°C przez około godzinę. Po ostygnięciu polać
dowolną polewą lub posypać cukrem pudrem.
Komentarze
Prześlij komentarz