Wątróbka z jabłkami

Danie smaczne i tanie a w dodatku  pozwala zwalczyć anemię. Polubią je nawet ci którzy nie są zwolennikami wątróbki 





Składniki:

500g wątróbki drobiowej
2 cebule
3 jabłka
1 szklanka słodkiej śmietany
2 łyżki musztardy
3 łyżeczki sosu sojowego
3 – 4 łyżki mąki pszennej
pieprz, sól
olej do smażenia



Wątróbkę umyć, pokroić. Cebulę drobno posiekać. Jabłka, po usunięciu gniazd nasiennych, pokroić w ósemki i oprószyć mąką, potem obsmażyć na oleju i odsączyć na papierowym ręczniku. Następnie w tym samym tłuszczu usmażyć cebulę i wątróbkę. Śmietanę wymieszać z sosem sojowym i musztardą dodać do wątróbki. Zagotować, przyprawić do smaku. Na koniec dodać usmażone jabłka.








Komentarze

Popularne posty