Wątróbka z jabłkami
Danie smaczne i tanie a w dodatku pozwala zwalczyć anemię. Polubią je nawet ci którzy nie są zwolennikami wątróbki
500g
wątróbki drobiowej
2
cebule
3
jabłka
1
szklanka słodkiej śmietany
2
łyżki musztardy
3
łyżeczki sosu sojowego
3
– 4 łyżki mąki pszennej
pieprz,
sól
olej
do smażenia
Wątróbkę umyć, pokroić.
Cebulę drobno posiekać. Jabłka, po usunięciu gniazd nasiennych, pokroić w
ósemki i oprószyć mąką, potem obsmażyć na oleju i odsączyć na papierowym ręczniku.
Następnie w tym samym tłuszczu usmażyć cebulę i wątróbkę. Śmietanę wymieszać z sosem
sojowym i musztardą dodać do wątróbki. Zagotować, przyprawić do smaku. Na koniec
dodać usmażone jabłka.
Komentarze
Prześlij komentarz