Naleśniki pod chmurką



Naleśniki w wersji de luxe. Na bogato, zaspokoją wysublimowane podniebienia smakoszy.




Składniki:

Ciasto
1,5 szklanki mleka
1,5 szklanki mąki pszennej
2 łyżki oleju
2 jaja
szczypta soli
niepełna szklanka gorącej wody

Dodatki:

500 ml śmietanki kremówki 30%
2-3 łyżki cukru pudru
1 łyżeczka cukru waniliowego
1 puszka brzoskwiń
czekolada do dekoracji


Z podanych składników sporządzić ciasto, dodając pod koniec gorącą wodę. Smażyć naleśniki.
Schłodzoną śmietanę ubijać aż lekko zgęstnieje, następnie dodać cukier i cukier waniliowy. Należy ubić na sztywno.
Na naleśniku układać pokrojone brzoskwinie smarować śmietaną, i na to kłaść kolejny naleśnik. Ponownie smarować śmietaną. Udekorować cząstkami brzoskwini i startą czekoladą. 







Komentarze

Popularne posty