Racuchy z kiszoną kapustą


Racuchy to nieduże placuszki smażone na złoty kolor, zazwyczaj z drożdżami lub jajami, podawane na słodko. My dzisiaj zaszaleliśmy i zrobiliśmy racuchy w formie wytrawnej, a nawet mega wytrawnej. Dodaliśmy ugotowanej kiszonej kapusty i co wyszło, ano sprawdźcie sami. Nam posmakowały.


Składniki:

2 szkl mąki 
1,5 kg kapusty kiszonej 
2 jajka 
1 szkl mleka 
sól
pieprz 
olej do smażenia
śmietana 


Kapustę ugotować do miękkości z dodatkiem soli i dobrze odcisnąć. Następnie z mąki, jajek, mleka zarobić ciasto naleśnikowe. Po czym zmieszać z kapustą, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Kłaść łyżką na rozgrzany olej i smażyć z obu stron na złocisty kolor. Podawać z kwaśną śmietaną.












Komentarze

Popularne posty