Razowe naleśniki z szynką i rzodkiewką od Iwonki
Składniki:
Naleśniki:
50 g mąki pszennej pełnoziarnistej
50 ml mleka
50 ml wody
1 łyżka oliwy
1 jajko
szczypta soli
Farsz:
3 łyżki serka śmietankowego light
2 plastry szynki włoskiej
3-4 rzodkiewki
½ papryki czerwonej
2 garści mixu sałat
Wszystkie składniki na naleśniki włożyć do wysokiego naczynia. Przy użyciu trzepaczki wymieszać wszystko razem. Masa powinna być bardzo płynna. Smażyć naleśniki na rozgrzanej patelni.
Naleśniki smarować serkiem po całości. Układać plastry szynki. Następnie sałatę, pokrojoną w paski paprykę i w plastry rzodkiewki. Zawijać szczelnie. Kroić na pół lub w mniejsze kawałki. Podawać z sosem jogurtowym lub czosnkowym.
Komentarze
Prześlij komentarz