piątek, 16 grudnia 2016

Razowe naleśniki z szynką i rzodkiewką od Iwonki



Super lekkie przekąski w formie naleśników udają wrapy i to jak skutecznie udają, spójrzcie tylko na fotografie. Umówmy się, że to nasze polskie wrapy. Jesteście ciekawi smaku, zachęcamy do wypróbowania, bo trudny jest do opisania, tyle fajnych składników i wszystkie do siebie pasują. Zaznaczyć na liście: koniecznie do wypróbowania ;)



Składniki:

Naleśniki:
50 g mąki pszennej pełnoziarnistej
50 ml mleka
50 ml wody
1 łyżka oliwy
1 jajko
szczypta soli

Farsz:
3 łyżki serka śmietankowego light
2 plastry szynki włoskiej
3-4 rzodkiewki
½ papryki czerwonej
2 garści mixu sałat


Wszystkie składniki na naleśniki włożyć do wysokiego naczynia. Przy użyciu trzepaczki wymieszać wszystko razem. Masa powinna być bardzo płynna. Smażyć naleśniki na rozgrzanej patelni.
Naleśniki smarować serkiem po całości. Układać plastry szynki. Następnie sałatę, pokrojoną w paski paprykę i w plastry rzodkiewki. Zawijać szczelnie. Kroić na pół lub w mniejsze kawałki. Podawać z sosem jogurtowym lub czosnkowym.













Brak komentarzy:

Prześlij komentarz