sobota, 31 grudnia 2016

Chrupiące kuleczki serowe



Ciekawa przystawka zwłaszcza na młodzieżowe przyjęcia i spotkania. Wykonał ją Patryk. Macie wkrótce 18 - nastkę, Sylwestra dzwońcie do nas a Patryk wykona dla Was dowolna ilość kuleczek serowych. 



Składniki

200 g serka kanapkowego naturalnego
150 g sera żółtego
kilka plasterków salami
kilka rzodkiewek 
2 spore garście słonych lub cebulowych paluszków
kilka czarnych oliwek


Salami pokroić w drobniutką kostkę, i przysmażyć na suchej patelni. Serek kanapkowy wymieszać ze startym na drobnych oczkach żółtym serem. Dodać drobno pokrojone rzodkiewki i przysmażone salami. Wymieszać. Sporą garść paluszków skruszyć i dodać do mieszanki. Dokładnie wszystko wymieszać i schłodzić w lodówce około 15 minut. W tym czasie druga garść paluszków pokruszyć za pomocą wałka. Z masy formować kulki wielkości dużego orzecha i obtaczać je w pokruszonych paluszkach. Układać na talerzu i w każdą kulkę wbić paluszka ozdobionego oliwką.










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz