Ryba po japońsku
Składniki:
1 kg filetów rybnych
2 szklanki mąki
1 szklanka wody
1,5 łyżki vegety
4 cebule
1 słoik papryki konserwowej
1 słoik ogórków konserwowych
olej
Zalewa:
2 szklanki wody
1 szklanka oleju
1 słoiczek koncentratu pomidorowego
3 łyżki octu
4 łyżki keczupu
sól
cukier
pieprz
Rybę osuszyć pokroić na kawałki, oprószyć vegetą i pozostawić na godzinę. Z mąki, wody i vegety sporządzić ciasto, panierować w nim rybę i smażyć na rozgrzanym oleju. Cebulę, paprykę i ogórki pokroić w drobną kosteczkę. Składniki zalewy zagotować, wrzucić do niej pokrojone warzywa. Gdy wszystko wystygnie układać warstwami zalewę i rybę. Najlepiej smakuje po dwóch dniach.
Komentarze
Prześlij komentarz