Kapuśniaczek trzech wariatek
Kapuśniaczek w troszkę innej wersji, czemu nie. Nie martwcie się nic wam się w głowę po nim nie stanie. Nazwa pochodzi od trzech uroczych osóbek (Kamka, Natka i Aga ) które tą o to zupkę gotowały i miały przy tym wiele radości, a dlaczego przepis "troszkę" przekręciły, bo może zakochane czy zaczarowane ;) Pozdrawiamy urocze Panie ;)
Składniki:
1/2 kg kapusty kiszonej
4 średnie ziemniaki
3 ogórki kiszone
3 pomidory
3 ząbki czosnku
1 cienka kiełbasa
sól
pieprz
koperek
Kapustę opłukać, ziemniaki, pomidory i ogórki i kiełbasę pokroić w kostkę, czosnek drobno posiekać. Do garnka wrzucić najpierw ziemniaki, dodać wodę, pogotować ok. 20 minut, następnie dodać kapustę i ogórki gotować do miękkości przed końcem dodać pomidory, czosnek i podsmażone kiełbaski, pozostawić na ogniu jeszcze chwilę aby smaki się przegryzły, doprawić do smaku solą i pieprzem. Na talerzu posypać posiekanym koperkiem.
Komentarze
Prześlij komentarz