środa, 18 lutego 2015

Twarożek z krewetkami i szparagami


Propozycja dla osób przestrzegających, właśnie rozpoczynającego się postu, a chcących zjeść coś innego niż wędzona makrela czy śledź w śmietanie. Krewetki są już ogólnie dostępne, a ich przygotowanie nie przysparza problemów. Szparagi i reszta robią tutaj tło dla tych iście królewskich owoców morza.
  
Składniki:

450 g twarożku (może być wędzonego)
200 g mrożonych krewetek
1 średni ogórek
200 g szparagów konserwowych
kilka listków sałaty
sól
pieprz

Krewetki obgotować i wystudzić. Twarożek i krewetki wrzucić do salaterki, wymieszać. Dodać drobno pokrojony ogórek i szparagi pokrojone na niewielkie kawałki.  Na talerzu rozłożyć listki sałaty. Na liście wyłożyć twarożek i od razu podawać.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz