Naleśniki z brokułem i serem feta
Kto lubi brokuła, ręka w górę?? No kto, bo my bardzo, chociaż nie oszukujmy się z lekkimi oporami robiliśmy to danie, okazało się pyszne, pożywne, naprawdę zjadliwe ;) I pomimo, że jesteśmy pierwszą klasą to ciasto na naleśniki mamy w jednym paluszku, teraz tylko poszerzamy swoje horyzonty o nadzienie tudzież wnętrze tegoż naleśnika ;)
Składniki:
Ciasto naleśnikowe:
3 szklanki mleka
3 szklanki mąki pszennej
4 łyżki oleju
4 jaja
szczypta soli
2 niepełne szklanki gorącej wody
Farsz:
1 brokuł
1 opakowanie sera feta
Sos czosnkowy:
jogurt naturalny typu greckiego
1 brokuł
1 opakowanie sera feta
Sos czosnkowy:
jogurt naturalny typu greckiego
3
ząbki czosnku
pieprz
oregano
bazylia
zioła prowansalskie
pieprz
oregano
bazylia
zioła prowansalskie
Z podanych składników sporządzić ciasto, dodając pod koniec gorącą
wodę. Smażyć naleśniki na dużej patelni.
Z
brokuła odciąć małe różyczki i ugotować na parze. Wymieszać składniki na sos
(czosnek przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać) i odstawić. Ser pokroić w
kostkę.Następnie na każdego naleśnika położyć brokuły i ser. Polać sosem i
zawinąć w dowolny sposób. Można posypać żółtym serem i przez chwilę zapiec.
Komentarze
Prześlij komentarz