sobota, 28 lutego 2015

Ciasteczka musli

Powszechnie wiadomo, że musli jest zdrowe. A jeżeli musli można zjeść jeszcze w formie ciasteczek to już całkiem zdrowo i smacznie. Nasze ciasteczka są rewelacyjne do popołudniowej kawki, a z jogurtem pitnym stanowią świetne drugie śniadanie lub podwieczorek.

Składniki:

2 szklanki musli
1/4 szklanki cukru
1/2 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 kostki stopionego masła
1 łyżeczka miodu
1 rozkłócone jajko



Wszystkie składniki połączyć w misce i dokładnie wymieszać. Formować kulki, układać na blaszce w dość sporych odstępach. Piec w temperaturze 170°C stopni przez 20-25 minut na złoty kolor. Studzić na blaszce. Ciasteczka od razu po upieczeniu będą miękkie, kiedy wystygną stwardnieją. 








4 komentarze:

  1. Uwielbiam wszelkie owsiane ciastka :) Twoje wyglądają bardzo smakowicie ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zapraszamy do wypróbowania przepisu, nam smakowały i to bardzo

      Usuń