niedziela, 15 lutego 2015

Skrzydełka z kurczaka z imbirem i czosnkiem


Imbir i czosnek współgrają tego nie da się ukryć. A jeżeli jeszcze zamarynujemy w nich delikatne skrzydełka kurczaka to już całkiem dobrze. Niewiele pracy, niewiele składników, a danie obiadowe gotowe. Prawdopodobnie ta marynata sprawdzi się też w innych częściach kurczaka, radzimy spróbować, bo jest nieziemska.


Składniki:

¼  szklanki sosu sojowego
2 łyżeczki imbiru
3 łyżki cukru
4 ząbki czosnku
1 kg skrzydełek


Zmieszać razem sos sojowy, imbir, cukier i przeciśnięty czosnek. Skrzydełka umyć i oczyścić. Zaprawą polać skrzydełka i odstawić na 2 godziny. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C około godziny. 







2 komentarze:

  1. niewiem czemu juz wieki skrzydelek nie robiłam :( a to taka pyszna potrawa :) twoje sa bardzo apetyczne:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zapraszamy do wypróbowania przepisu. A skrzydełka są smaczne i stosunkowo tanie.

    OdpowiedzUsuń