Zupa z czerwoną fasolą
Kolejna zupa jarzynowa, tym razem
wzbogacana o dodatek warzyw strączkowych. Super sycąca, o pełnym jarzynowym
smaku. Bo kto z nas nie lubi jarzynówek.
Składniki:
400 g czerwonej fasoli z puszki
1 mała cebula
2 marchewki
1 gałązka selera naciowego
¼ szklanki oliwy
2 ząbki czosnku
1 łyżka posiekanego koperku
1 puszka pomidorów krojonych
120 g drobnego makaronu
żółty ser
sól
pieprz
bulion
Marchewkę obrać, umyć i
pokroić w kostkę. Selera oczyścić i pokroić w niewielkie kawałki. Marchewkę
wrzucić do bulionu i gotować, gdy będzie prawie miękka dodać selera, pokrojona
i zeszkloną cebulę i czosnek, oraz makaron. Gotować wszystko do miękkości, dodać fasolę przepłukaną zimną wodą, zagotować. Pod
koniec dodać pomidory, zagotować, doprawić do smaku, posypać koperkiem.
Komentarze
Prześlij komentarz