Pieczarki faszerowane
Pieczarki w wersji de luxe, z nadzieniem mięsnym doskonale sprawdzą się na przyjęciach. Można przygotować wcześniej i tylko zapiec.
Składniki:
1 kg pieczarek
250 g mięsa mielonego wieprzowego z łopatki
100 g pieczarek do farszu
1 cebula
2 łyżki bułki tartej
natka pietruszki, koperek, majeranek
sól,
pieprz,
2 ząbki czosnku
50 g rodzynek
1 jajo
Pieczarki dokładnie umyć wyciąć trzony. Pieczarki do farszu,
wykrojone trzony i cebule pokroić w
drobną kostkę podsmażyć z solą i pieprzem, przestudzone połączyć z mięsem
mielonym, dodać przyprawy, czosnek, zieleninę posiekaną drobno, jajo, bułkę
tartą, rodzynki. Dokładnie wymieszać. Nadziewać pieczarki, posypać startym
żółtym serem i układać na blaszce. Zapiekać ok 25 minut w temperaturze 180°C.
Komentarze
Prześlij komentarz