piątek, 24 października 2014

Zupa meksykańska II



Zupa przenosząca nas na inny, barwny gorący kontynent. I taka właśnie jest: ostra, treściwa, gorąca i sycąca. Kilka prostych składników i zupa gotowa.





Składniki:

1 l soku pomidorowego
0,5 l wody
1 puszka fasoli czerwonej
1 puszka kukurydzy
0,6 kg mięsa wieprzowego
2 cebule
1 papryka konserwowa
przyprawa meksykańska
3-4 papryczki chili
sól
pieprz
olej do smażenia


Mięso umyć osuszyć i zmielić na siatce o średnich oczkach. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na nim drobno pokrojoną cebulę a następnie dodać mięso, rozdrabniając je widelcem. Sok pomidorowy wymieszać z woda i zagotowaćDodać papryczkę chili, fasolę z zalewą i kukurydzę, oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Chwile gotować. Następnie dodać podsmażone z cebulą mięsoDoprawić do smaku, zagotować











Brak komentarzy:

Prześlij komentarz