Zupa meksykańska II
Zupa przenosząca nas na inny, barwny gorący kontynent. I taka właśnie jest: ostra, treściwa, gorąca i sycąca. Kilka prostych składników i zupa gotowa.
Składniki:
1
l soku pomidorowego
0,5
l wody
1
puszka fasoli czerwonej
1
puszka kukurydzy
0,6 kg mięsa wieprzowego
2
cebule
1
papryka konserwowa
przyprawa
meksykańska
3-4 papryczki chili
sól
pieprz
olej do smażenia
Mięso umyć osuszyć i zmielić na siatce o średnich oczkach. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na nim drobno pokrojoną cebulę a następnie dodać mięso, rozdrabniając je widelcem. Sok pomidorowy wymieszać z woda i zagotować. Dodać papryczkę chili, fasolę z zalewą i kukurydzę, oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Chwile gotować. Następnie dodać podsmażone z cebulą mięso. Doprawić do smaku, zagotować.
Komentarze
Prześlij komentarz