Pomidory nadziewane jajkiem i szynką
Składniki:
4 pomidory
½ cebuli
100 g żółtego sera
2 łyżki oleju
200 g szynki
4 jajka
koperek
sól
pierz
Z umytych pomidorów odkroić wierzch. Następnie pomidory wydrążyć, posilić w środku i odwrócić odciętą częścią do spodu. Wydrążony miąższ pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju. Dodać posiekany koperek i pokrojoną szynkę a następnie miąższ. Razem przesmażyć, doprawić do smaku. Po wystudzeniu dodać starty żółty ser, wymieszać. Nadziewać pomidory do ¾ ich głębokości. Na wierzch wybić jajko. Przykryć odciętym wierzchem pomidora. Piec w temperaturze 180 stopni około 20-30 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz