wtorek, 6 czerwca 2017

Babeczki z crunchy Anety i Patryka


Anetka i Patryk połączyli swoje siły i ze zdwojoną mocą zabrali się do produkcji babeczek. Trzeba ich pochwalić to zgrany duet i robota paliła się im w rękach i wyszły te oto cuda. Sympatyczne babeczki, które zadziwiają smakiem,bo z jednej strony lekkie jak muffiny,a z drugiej pożywne jak ciasteczka owsiane. Połączenie doskonałe. 


Składniki:

200 g mąki
100 g crunchy
2 jajka
2 łyżki cukru
1 łyżeczka cynamonu
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
180 g jogurtu naturalnego
80 ml oleju
cukier waniliowy. 


Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia, połączyć z cukrem, crunchy, cukrem waniliowym oraz cynamonem. Do drugiej miski wbić jajka po czym zmiksować je z jogurtem naturalnym i olejem. Połączyć składniki suche z mokrymi, wymieszać, aby ciasto miało jednolitą konsystencję. Ciasto nakładać do papilotek do 2/3 wysokości. Piec w temperaturze 180 stopni około 20-25 minut na złoty kolor. Wyjąc na kratkę do wystygnięcia, udekorować według uznania. 











Brak komentarzy:

Prześlij komentarz