piątek, 30 czerwca 2017

Mascarpone z musem owocowym



Coraz częściej goszczący u nas serek mascarpone doskonale nadaje się do ciast, kremów i deserów. Weronika Proponuje wam deser z galaretką, kremem z mascarpone i musem z kiwi i pomarańczy. Co Wy na to???


Składniki:

2 galaretki malinowe
300 ml śmietanki 30%
250 g serka mascarpone
14 łyżek cukru pudru
2 pomarańcze 
4 kiwi
wafelki śmietankowe 


Galaretki rozpuścić według przepisu na opakowaniu i nalać do pucharków i odstawić do schłodzenia. 
Następnie ubić śmietankę z 4 łyżkami cukru, jeżeli będzie puszysta dodać serek i chwilkę ubijać. Pomarańcze i kiwi obrać ze skórki, owoce zmiksować na mus, dodać do każdego po 5 łyżek cukru pudru. 
Jeżeli galaretka w pucharkach stężeje wówczas ułożyć na niej masę serową, na niej ułożyć wafelki pocięte w cieniutkie paseczki i polać to wszystko pół na pół musem z kiwi i musem z pomarańczy. Udekorować czekoladą.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz