środa, 7 czerwca 2017

Prosta sałatka z tuńczykiem od Oli



Kilka prostych składników, troszkę krojenia i nasza Ola wyczarowała pyszną sałatkę z tuńczykiem, doskonałą na kolację czy jak kto woli na drugie śniadanie. A tuńczyk jest źródłem niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych,  źródłem pełnowartościowego białka, które zawiera endogenne i egzogenne aminokwasy. Tylko pamiętajcie o wyborze dobrej jakości składników. 





Składniki:

1 torebka ryżu
papryka konserwowa
½ puszki kukurydzy
1 puszka tuńczyka
majonez
sól
pieprz


Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Paprykę umyć, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Kukurydzę i tuńczyka odsączyć. Dodać do siebie wszystkie składnik, dodać majonez, dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku. 












Brak komentarzy:

Prześlij komentarz