Makaron ze szpinakiem i jarmużem
Składniki:
300 g makaronu świderki
400 g mrożonego szpinaku
200 g jarmużu świeżego
6 szt suszonych pomidorów
2 ząbki czosnku
1 łyżka masła
3 łyżki ziaren słoneczka
¼ szkl śmietanki 30%
sól
pieprz
50 g sera feta
Makaron ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Jarmuż opłukać i obgotować przez 3 minuty, odcedzić. Masło rozgrzać na patelni i rozmrozić na nim szpinak. Gdy już będzie rozmrożony dodać jarmuż. Po chwili dodać posiekany czosnek i smażyć kilka minut. Następnie dodać pokrojone pomidory suszone, doprawić solą i pieprzem. Dodać śmietankę, dokładnie wymieszać. Dodać odcedzony makaron. Posypać słonecznikiem i wymieszać. Porcjować i na wierzchu pokruszyć ser feta.
Komentarze
Prześlij komentarz