Surówka z marchwi i pora
Witaminki trzeba jeść, a tym bardziej jeżeli są z ekologicznej uprawy z przydomowego ogródka, albo od tak zwanej "baby" tudzież "chłopa", bo w końcu dżender mamy. Może jednak nie wchodźmy w szczegóły tylko bierzmy się za sporządzanie surówki.
Składniki:
1/2 kg marchewki
1 duży por (biała część)
1 winne jabłko
2 łyżeczki soku z cytryny
2 łyżki majonezu
1 łyżka śmietany
1/2 łyżeczki cukru
pieprz biały
sól
Marchew i jabłko obrać i zetrzeć na tarce. Dodać sok z cytryny, cukier i wymieszać. Pora podzielić wzdłuż na cztery części, pokroić bardzo cienko i dodać do pozostałych warzyw. Majonez, śmietanę, pieprz i sól połączyć razem. Dodać do warzyw i wymieszać.
Komentarze
Prześlij komentarz