Rolada z jabłek cioci Ani



Jak macie parę jabłek, sześć jaj, szklankę cukru i mąki to macie roladę jabłkową. No naprawdę, a najlepsze jest to, że jej wykonanie, nie zajmie więcej niż 15 minut plus pół godziny pieczenia, a efekt przerośnie Wasze najśmielsze oczekiwania. Rolada jest rewelacyjna, można dodać do jabłek rodzynek lub innych bakalii i mamy jej nową wersję.

PS.Dzięki ciociu za przepis i czekamy na kolejne ;)


Składniki:

1 szkl. mąki
1 szkl. cukru
6 jaj
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 szczypta sody
cynamon
10 średnich jabłek
cukier puder do posypania


Jabłka obrać pokroić w kostkę, ułożyć na blasze z piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia posypać cynamonem. Białka ubić na sztywną pianę, utrwalić cukrem dodawać po jednym żółtku ciągle mieszając. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą, delikatnie wymieszać i wylać na jabłka. Piec w temperaturze 180 stopni przez 30-35 minut. Po upieczeniu biszkopt przykryć ściereczką i odwrócić, tak aby biszkopt był na dole a jabłka na górze. Zwinąć roladę i posypać cukrem pudrem. 













Komentarze

Popularne posty