Ciastka ryżowo-sezamowe


Herbatniki do kawy, herbaty do przegryzienia i do zjedzenia. Pyszne, chrupiące, a do tego bajecznie proste w wykonaniu. Ulepią je nawet dzieci.


Składniki :

1/2 szklanki białego sezamu
1/2 szklanki kleiku ryżowego
1/2 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki cukru 
1 jajko
1/3 miękkiej margaryny
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia


Utrzeć margarynę z jajkiem, proszkiem do pieczenia i cukrem na aksamitną, gładką masę, po czym dodać pozostałe składniki. Dokładnie wymieszać. Wilgotną dłonią formować kulki wielkości orzecha włoskiego i lekko je spłaszczać. Układać ciasteczka na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.












Komentarze

Popularne posty