Naleśniki z mięsem i mozzarellą
Które to już naleśniki na naszym blogu, chyba się nie doliczymy. Nie mniej jednak polecamy tą fantazję z gatunku naleśniki na słono naszym czytelnikom.
Naleśniki:*
1 szkl mąki
2 szkl mleka
2 jajka
1 płaska łyżeczka soli
1 łyżeczka proszku do pieczenia
¼ szkl oleju
Farsz:
400 g mięsa mielonego
1 cebula
1 mozzarella
150 g sera żółtego
sól
pieprz
papryka
Dodatkowo:
bułka tarta do panierowania
jajko do panierowania
olej do smażenia
Wszystkie składniki na naleśniki dokładnie razem wymieszać, odstawić na 10 minut. Smażyć średniej grubości naleśniki, odłożyć w ciepłe miejsce.
Cebulę drobno posiekać podsmażyć na złoto na niewielkiej ilości oleju. Dodać mielone mięso, doprawić do smaku i mieszając smażyć do momentu, aż mięso nie będzie surowe. Naleśniki smarować mięsnym farszem. Posypać startym serem żółtym i przykryć plasterkami mozzarelli. Składać w koperty, panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rumiano. Podawać gorące.
* jeśli macie swój sprawdzony przepis na naleśniki to użyjcie go bo ten niezbyt i nam przypadł do gustu. Polecamy ten: naleśniki
Komentarze
Prześlij komentarz