poniedziałek, 29 grudnia 2014

Śledzie z brzoskwiniami


Zima to czas śledziowego obżarstwa wiec dzisiaj prezentujemy fantastyczny przepis na śledzie. Podpasuje szczególnie tym, którzy lubią przełamywać smak ryby owocowymi nutami. Danie dla koneserów śledziowego szaleństwa pod każdą postacią.


Składniki:

0,5 kg płatów śledziowych
1 cebula
4 łyżki oleju rzepakowego
1 puszka brzoskwiń
1 płaska łyżeczki curry 
3 łyżki majonezu
3 łyżki jogurtu naturalnego
pieprz biały
sól


Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oleju, przestudzić. Śledzie wymoczyć w wodzie lub mleku przez około 1h, pokroić w paseczki. Z majonezu, jogurtu naturalnego, curry, pieprzu, soli sporządzić sos. Brzoskwinie pokroić w małe paseczki, dodać śledzie i cebulę, zalać sosem. Odstawić do lodówki. 








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz