niedziela, 21 grudnia 2014

Ryba po meksykańsku


Ryby trzeba jeść i my podążam tym trendem żywieniowym i prezentujemy rybę na sposób meksykański. Pyszne filety rybne w super-doprawionym ostrym sosie muszą smakować. Zachęcamy do wypróbowania tej smacznej potrawy, aby filet rybny nigdy nie był nudny.


Składniki:

1 kg filetów rybnych
2 cebule
2 czerwone papryki
1 puszka ananasów
1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego
sól
pieprz
sok z cytryny
mąka do panierowania
olej do smażenia


Rybę skropić sokiem z cytryny, posypać solą, pieprzem, obtoczyć w mące i usmażyć na rozgrzanym oleju. Cebulkę pokroić w cienkie piórka, paprykę w paski. Cebulkę zeszklić a następnie dodać do niej paprykę i dusić aż warzywa będą miękkie. Dodać ananasa pokrojonego w kostkę oraz połowę soku z puszki, dusić kilka minut. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy i doprawić solą i pieprzem. Na talerzach wyporcjować rybę i ułożyć na niej sos, lub jak ktoś woli w formie sałatki układać warstwami w salaterce. 






3 komentarze:

  1. Ciekawy przepis, kusi by go wypróbować

    OdpowiedzUsuń
  2. właśnie jestem w trakcie przygotowań. jak skończę to opiszę smak

    OdpowiedzUsuń