Babka orzechowy raj


Która to już babka w tym tygodniu?? Mazurków nie lubimy więc w tym roku poszliśmy w babki. Żeby każdy z naszych czytelników odnalazł u nas swoją ulubioną. 


Składniki:

200 g mąki pszennej
½ szkl jogurtu naturalnego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
100 g masła
1/3 szkl cukru pudru
1 cukier waniliowy
3 jaja
200 g mieszanki zmielonych orzechów i ziaren słonecznika


Utrzeć masło z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Wbić jaja i całość zmiksować na wysokich obrotach. Na niskich obrotach stopniowo dodawać mąkę i proszek do pieczenia. Na koniec dodać jogurt. Po uzyskaniu jednolitej masy dorzucić zmielone orzechy i dokładnie wymieszać. Ciasto wlać do formy i piec 45 minut w 170°C. posypać cukrem pudrem lub polać polewą











Komentarze

  1. Pyszna babka i do tego orzechy i pestki zdrowo !
    Serdecznie zapraszam do udziału w konkursie Wielkanocnym : http://wulkan-smaku.pl/konkurs-zdrowa-wielkanoc/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękujemy, jak znajdziemy chwilę, w ferworze świątecznych przygotowań, zajrzymy nablog. Pozdrawiamy!!

      Usuń

Prześlij komentarz

Popularne posty