Ciasteczka owsiane dla diabetyków (IG)
Składniki:
120 g płatków owsianych górskich
120 g otrębów owsianych
200 g chudego twarogu
2 jajka
4 łyżki ksylitolu ewentualnie 2 łyżki miodu
4 łyżki słonecznika
2 łyżki rodzynek
szczypta soli
szczypta cynamonu
Na suchej patelni uprażyć ziarno słonecznika. Na gładką masę zmiksować ser biały z jakiem. Dodać ksylitol lub miód, szczyptę soli i cynamonu. Ponownie zmiksować. Do masy wsypać uprażone ziarno słonecznika, rodzynki, płatki i otręby owsiane. Całość wymieszać łyżką.
Układać niewielkie ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180°C przez 13 minut z termoobiegiem.
Komentarze
Prześlij komentarz