Karkówka jak kebab
Składniki:
1 kg karkówki
2 cebule
5-6 łyżek keczupu
4 łyżki majonezu
1/2 łyżeczki chilli
1/2 łyżeczki soli
przyprawa do kebaba
Karkówkę pokroić w plastry, lekko roztłuc tłuczkiem i obficie przyprawić z każdej strony przyprawą do kebaba. Cebulę pokroić w piórka. Keczup, majonez, sól i chilli wymieszać ze sobą.
Do pojemnika włożyć porcję mięsa, następnie nałożyć część sosu i posypać częścią cebuli. W takiej kolejności układać warstwami aż do wyczerpania składników. Pojemnik przykryć i wstawić do lodówki na całą noc.
Następnego dnia zawartość pojemnika przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w temperaturze 180°C przez około 40 minut aż całość mocno się zarumieni.
Komentarze
Prześlij komentarz