Drobiowe kulki Moniki


Malutkie chociaż nie słodziutkie, a cieszą oko i podniebienie. Kulki z mięsa drobiowego z dodatkiem orzechów, serka i suszonych pomidorów proponuje nasza Monika jako doskonałą przystawkę. Prawda że ciekawie wyglądają i też tak smakują. A ich kolory możecie dobierać zależnie od humoru i smaku, bo te maleństwa można obtaczać w dowolnych dodatkach. 

Składniki:

150 g gotowanej lub smażonego filetu z kurczaka
1 nieduża cebula
50-70 g serka kanapkowego
4 kawałki pomidora suszonego 
4 łuskane orzechy włoskie
różne dodatki do obtoczenia (orzechy, sezam, papryka słodka, curry, szczypiorek, koperek)


Ugotowanego lub usmażonego fileta z kurczaka pokroić na mniejsze kawałki, cebulę, pomidory, orzechy posiekać możliwie drobno następnie wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Dodać serek kanapkowy, wymieszać doprawić solą i pieprzem. Powstałą pastę schłodzić w lodówce ok 1 h. Formować nieduże kuleczki i obtaczać je w lubianych dodatkach np. zmielonych orzechach, sezamie, papryce słodkiej itp. 











Komentarze

Popularne posty