VOL-AU-VENT owocowe
VOL-AU-VENT już kiedyś robiliśmy, dzisiaj zrobiliśmy z innym nadzieniem, truskawkowym i bitą śmietaną. Truskawki i śmietanka to połączenie obłędne, bardzo do siebie pasujące. Propozycja lekka, smaczna i bardzo truskawkowa.
Składniki:
ciasto francuskie
serek mascarpone
500 g frużeliny truskawkowej
500 g frużeliny truskawkowej
Z ciasta wyciąć parzystą liczbę kółek o średnicy 4 cm, w połowie z nich wyciąć mniejsze kółka. Na pełne kółka nałożyć te z powycinanymi środkami, położyć obok mniejsze kółeczka i upiec na złoty kolor w temperaturze 190 stopni. Ubić śmietankę z serkiem mascarpone i napełnić walce do połowy wysokości, ozdobić frużeliną i świeżymi truskawkami i miętą.
Komentarze
Prześlij komentarz