Wytrawne muffiny Klaudii
Muffinki wytrawne znamy, mamy kilka przepisów i niezmiennie lubimy. To proste w wykonaniu babeczki, z prostymi dodatkami, a zachwycają smakiem i wyglądem. Polecamy na spotkania ze znajomymi, albo tak po prostu na kolację czy niedzielne śniadanie.
Składniki:
200 g maki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki przyprawy do pizzy
1 łyżeczka bazylii
1/2 łyżeczki oregano
1 płaska łyżeczka soli
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki oleju
2 jaja
150 g sera żółtego
150 g boczku wędzonego
1 czerwona papryka
10 pomidorków koktajlowych.
Suche składniki wymieszać ze sobą. W drugiej misce wymieszać składniki mokre. Paprykę pokroić w kostkę, boczek pokroić w kostkę i usmażyć, ser zetrzeć na tarce a pomidorki pokroić na plasterki. Ser zetrzeć na tarce. Mokre składniki dodać do suchych i wymieszać, dodać dodatki. Nakładać ciasto do ¾ wysokości blaszki, wierzch babeczki udekorować plasterkiem pomidorka. Piec 25-30 minut w temp 180 stopni.
Komentarze
Prześlij komentarz