Kotleciki z gotowanych udek


Zostały udka z rosołu, nikt ich nie chce jeść, potrawka się już przejadła i co tu zrobić??? Jak to co pyszne siekane kotleciki z gotowanych udek. Do mięsa wystarczy dodać trochę żółtego sera i składniki wiążące i gotowe. Do tego ulubiona surówka i dodatek skrobiowy i smaczny obiad gotowy. 



Składniki:

3 udka z kurczaka  z rosołu
1/2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
bułka tarta
olej rzepakowy do smażenia
1 jajko
pieprz
2 łyżki drobno startego żółtego sera

Mięso ugotowane w rosole ostudzić i oddzielić od kości. Mięso drobno posiekać, dodać przyprawę do kurczaka, ser, jajko oraz sól i pieprz do smaku. Wyrobić na gładką masę. Panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.












Komentarze

Popularne posty