Kotleciki z gotowanych udek
Zostały udka z rosołu, nikt ich nie chce jeść, potrawka się już przejadła i co tu zrobić??? Jak to co pyszne siekane kotleciki z gotowanych udek. Do mięsa wystarczy dodać trochę żółtego sera i składniki wiążące i gotowe. Do tego ulubiona surówka i dodatek skrobiowy i smaczny obiad gotowy.
Składniki:
3 udka z kurczaka z rosołu
1/2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
bułka tarta
olej rzepakowy do smażenia
1 jajko
pieprz
2 łyżki drobno startego żółtego sera
bułka tarta
olej rzepakowy do smażenia
1 jajko
pieprz
2 łyżki drobno startego żółtego sera
Mięso
ugotowane w rosole ostudzić i oddzielić od kości. Mięso drobno posiekać,
dodać przyprawę do kurczaka, ser, jajko oraz sól i pieprz do smaku. Wyrobić na
gładką masę. Panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty
kolor.
Komentarze
Prześlij komentarz