Kalafiorowa nieco inna
Zabielaną zupę kalafiorową znają chyba wszyscy i większość ludzi ją bardzo lubi za delikatny smak. My ją również lubimy, ale również lubimy eksperymentować. Mamy dla was nową kalafiorową tym razem z dodatkiem kaszy jęczmiennej i czerwonej papryki. Inna ale równie pyszna.
Składniki:
1 l bulionu
1 kalafior
1 marchewka
1 pietruszka
kawałek selera
½ czerwonej papryki
2 ząbki czosnku
½ szkl kaszy jęczmiennej
koperek
sól
pieprz
1 łyżka octu winnego
Do garnka z bulionem rosołem zetrzeć na grubych oczkach marchewkę, pietruszkę, seler. Dodać przeciśnięty przez prasę czosnek, pokrojoną w kostkę paprykę i kaszę jęczmienną. Chwilę gotować (około 5 minut). Dodać różyczki kalafiora. Gotować jeszcze około 10 minut. Na końcu gotowania dodać łyżeczkę octu i doprawić do smaku.
Komentarze
Prześlij komentarz