piątek, 10 listopada 2017

Placuszkowe łódeczki Szymona


Kolejna odsłona placków śniadaniowo-podwieczorkowych. Jak dla nas bardzo udana, bo twaróg dodaje im smaku,ale też pełności, czuć jest jego smak. Lubimy takie zwykłe, a zarazem niezwykłe propozycje plackowe.


Składniki:

3 jajka
2 łyżki cukru
zapach waniliowy
150 g twarogu
1/3 szklanki mąki
olej do smażenia


Żółtka dobrze ubić z cukrem, dodać zapach waniliowy, rozkruszony ser i mąkę, dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywna pianę i dodać do masy serowej, delikatnie wymieszać łyżką. Na patelni rozgrzać olej i nakładać placuszki za pomocą łyżki. Smażyć z obu stron na lekko złoty kolor. 









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz