Mini muffinki kokosowe



Muffinki, które powstały z potrzeby chwili. Ognisko, dużo dzieci a w lodówce i w szafkach trochę pusto. Ale my czary mary, szuru buru i mini muffinki gotowe. Oczywiście można je robić w normalnej wersji w blaszce z 12 dołkami ale nam chodziło o to żeby było ich dużo i dla nikogo nie zabrakło. 



Składniki:


2 szklanki mąki
¾ szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
100 g wiórek kokosowych
2 jajka 
1/3 szklanki oleju
1 szklanka mleka
1 cukier waniliowy
szczypta soli



W jednej misce wymieszać składniki suche: mąkę, cukier, proszek, wiórki kokosowe, sól i cukier waniliowy. W drugim naczyniu wymieszać jajka, olej, mleko. Połączyć wszystkie składniki razem. Blaszkę do muf finek na 24 dołki wyłożyć papilotkami, przełożyć ciasto do papilotek. Piec w temperaturze 200 stopni około 20 minut. Wystudzić na kratce, posypać cukrem pudrem.












Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty