sobota, 8 lipca 2017

Zapiekane koreczki z cukinii z mięsem mielonym



Kolejna impreza cateringowa, kolejne doświadczenie i kolejne nowe przepisy dla Was kochani czytelnicy. Tym razem trochę pokroiliśmy, pomieliliśmy i pozawijaliśmy i wyszły nam koreczki z mięsem mielonym. Doskonałe zarówno na ciepło jak i na zimno.

 
Składniki:


2 cukinie
500 g mięsa mielonego z indyka
1 cebula
pieprz ziołowy
sól
czosnek granulowany
papryka słodka
rozmaryn
ostra papryczka
kilka oliwek

Mięso z indyka doprawić solą, pieprzem ziołowym, czosnkiem granulowanym, słodką papryką oraz rozmarynem i dodać drobno posiekaną cebulę. Mięso z przyprawami wymieszać dokładnie po czym podzielić na pół. Do jednej porcji mięsa dodać pokrojone drobno oliwki zielone, do drugiej natomiast posiekaną papryczkę ostrą.
Cukinię umyć i za pomocą obieraczki pokroić w dość cienkie, długie paski. Na pasek cukinii nakładać porcję mięsa, zawijać ścisło, przebijać wykałaczką i odstawiać do naczynia żaroodpornego. Zawinięte i ułożone w naczyniu żaroodpornym koreczki z cukinii przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200º. Piec ok 25 minut po czym zdjąć folię i zapiekać jeszcze ok 10-15 minut.













Brak komentarzy:

Prześlij komentarz