niedziela, 2 lipca 2017

Wafle obłędnie śmietankowe


Wafle to doskonały deser, w naszej szerokości geograficznej bardzo popularny. Najlepsze są w tradycyjnym opakowaniu, nie zgrzewanym, tylko składanym, pochodzące z zakładu w naszym województwie. A ten przepis z nadzieniem mocno śmietankowym są baardzo słodkie, baardzo smaczne i baardzo lubiane przez małych i dużych łakomczuchów.

Składniki:

¾ szkl. cukru, można troszkę mniej
200 g śmietanki do kawy
½ margaryny
½ szkl. śmietany 18%
1 opakowanie wafli


Margarynę, śmietanę, cukier rozpuścić i wystudzić. Do zimnej masy dodawać po troszku śmietankę w proszku intensywnie mieszając. Smarować cienko wafle, można kroić od razu, nie trzeba czekać ;).









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz