środa, 19 lipca 2017

Koktajl z żółtego arbuza



Soczysty i delikatny żółty arbuz to owoc w smaku przypominający swojego kuzyna o czerwonym miąższu, ale jest od niego mniej wyrazisty. Obie odmiany mają takie same właściwości i są cenione za dużą zawartość przeciwutleniaczy, które opóźniają proces starzenia i hamują rozwój komórek nowotworowych, oraz cytruliny – aminokwasu, który wspomaga pracę serca, przyśpiesza proces regeneracji mięśni. 



Składniki:


250 g żółtego arbuza (waga po obraniu)
1,5 łyżki soku z limonki
kilka listków melisy


Arbuza obrać ze skórki i oczyścić z pestek. Następnie arbuza pokroić w dużą kostkę dodać sok z limonki. Zmiksować za pomocą blendera na gładką masę. Gotowy koktajl przelać do szklanki, udekorować melisą i zaraz podawać. 












Brak komentarzy:

Prześlij komentarz