czwartek, 6 lipca 2017

Kokosanki


Ciasteczka iście z poprzedniej epoki, dla przypomnienia dla naszych starszych czytelników i poznania dla tych młodszych. Niby banalne, ale przede wszystkim chodzi w nich o estetyke przygotowania. W sumie też o smak, który jest jakby tu powiedzieć swojski i ogólnie znany i lubiany ;)


Składniki:

3,5 szkl mąki
3 łyżki miodu
1 ¼ szkl cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 jajka
100 g masła
wiórki kokosowe
czekolada gorzka


Masło utrzeć z cukrem dodawać po 1 jajku, dodać mąkę, miód i proszek do pieczenia. Wszystko wyłożyć na blachę wyłożona papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180 stopni aż się zrumieni. Ostudzić. Następnie pokroić w kostkę, moczyć w rozpuszczonej czekoladzie i obtaczać w wiórkach kokosowych. 









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz