Krem milky way
Słodki deser, a jednocześnie lekki jak mleczna chmurka. Zachwyci podniebienia wszystkich słodyczocholików za jakich niezmiennie się uważamy. Delikatny owocowy smak zwieńczony puszystą mleczną pianką to deser dla każdego.
Składniki:
400
ml śmietanki kremówki
4
batoniki milky way
1
puszka brzoskwiń w syropie
galaretka
brzoskwiniowa
Śmietanę
umieścić w garnuszku z grubym dnem. Batoniki pokruszyć i dodać do śmietany.
Mieszankę podgrzewać do rozpuszczenia batoników (nie dopuścić do gotowania).
Jeśli pozostaną jakieś nierozpuszczone kawałki, wystarczy przelać masę przez
sitko. Odstawić do lodówki do porządnego schłodzenia (najlepiej na noc). Brzoskwinie
odsączyć z syropu i zmiksować. Umieścić w garnuszku i dobrze podgrzać. Dodać 2
łyżki galaretki brzoskwiniowej (proszku) i dokładnie wymieszać. Odstawić do
schłodzenia. Zimną śmietanę z batonami ubić na gęsty krem. Ułożyć warstwami w
pucharku. Udekorować startą czekoladą.
Moje ulubione batoniki z dzieciństwa. Dobrze wiedzieć, że można z nich przyrządzić takie pyszne cuda.
OdpowiedzUsuńOj można, można. Dumamy teraz jak zrobić z nich ciasto :))
UsuńO tak, zgadza się tylko szybko znika :)
OdpowiedzUsuń