Rolada Tereski


Bardzo pysznie wyglądająca i oczywiście smakująca galantyna z kurczaka. Tym razem post trochę nie kompletny bo w ferworze przygotowań zapomnieliśmy sfotografować składniki. A poza tym trochę nie wierzyliśmy w swoje umiejętności i myśleliśmy, że nam się nie uda ;)




Składniki:

1 kurczak
4 plastry karkówki
2 marchewki
przyprawa do kurczaka
przyprawa do mięs
sól
pieprz
olej


Karkówkę lekko rozbić i zamarynować w przyprawie do mięs, pieprzu z niewielką ilością oleju. Pozostawić najlepiej na noc. Marchewki obrać i ugotować w całości. Kurczaka wyluzować z kości i zrobić płaski kawałek mięsa. Oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Ułożyć na kurczaku karkówkę i z jednego brzegu ugotowaną marchewkę. Zrolować tak, aby w środku była marchewka. Zesznurować lub włożyć do siatki wędliniarskiej. Piec około godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Można podawać na ciepło i na zimno. 









Komentarze

  1. dlaczego usuwacie niewygodne komentarze?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zapraszamy panią osobiście, nie jesteśmy nieomylni chętnie porozmawiamy.

      Usuń

Prześlij komentarz

Popularne posty