Rolada Tereski
Składniki:
1 kurczak
4 plastry karkówki
2 marchewki
przyprawa do kurczaka
przyprawa do mięs
sól
pieprz
olej
Karkówkę lekko rozbić i zamarynować w przyprawie do mięs, pieprzu z niewielką ilością oleju. Pozostawić najlepiej na noc. Marchewki obrać i ugotować w całości. Kurczaka wyluzować z kości i zrobić płaski kawałek mięsa. Oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Ułożyć na kurczaku karkówkę i z jednego brzegu ugotowaną marchewkę. Zrolować tak, aby w środku była marchewka. Zesznurować lub włożyć do siatki wędliniarskiej. Piec około godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Można podawać na ciepło i na zimno.
dlaczego usuwacie niewygodne komentarze?
OdpowiedzUsuńZapraszamy panią osobiście, nie jesteśmy nieomylni chętnie porozmawiamy.
Usuń